dyslexie

Heeft uw kind moeite met begrijpend lezen of technisch lezen? Of juist met spelling of woordenschat? Dan is school soms echt een worsteling voor hem of haar.

Bij Remedial Teaching Oss hebben we al 35 jaar ervaring met lees- en spellingsproblemen (én met het oplossen ervan). We werken sinds 1993 vanuit de principes van remedial teaching.

Kort samengevat: we gaan naar de kern van het probleem en gaan daarmee samen met uw kind aan de slag. Door de individuele en gerichte aanpak, is de kans groot dat uw kind vooruit gaat.
 Dyslexie
Zijn de lees- en spellingsproblemen hardnekkig? En heeft uw kind een gemiddelde (of hoge) intelligentie en zijn er geen andere oorzaken te vinden? Dan is er mogelijk sprake van dyslexie. De problemen zijn dan structureler van aard. Dat betekent niet dat er niets aan te doen is!

Ook bij dyslexie kan remedial teaching uw kind vooruithelpen. Wist u bijvoorbeeld dat ook Leonardo da Vinci, Einstein, Wubbo Ockels, Jamie Oliver en Joss Stone dyslectisch zijn (geweest)?

We doen er álles aan!
We beloven uw kind natuurlijk geen wereldfaam, maar wel dat we er álles aan doen om de problemen door dyslexie tot een minimum te beperken. Lezen en schrijven wordt dan meteen een stuk leuker!

Dyslexie Screening Test
Bestaat er een vermoeden van dyslexie? Maar is nog niet zeker of er daadwerkelijk sprake is van dyslexie? Dan kunnen we daar onderzoek naar doen met de Dyslexie Screening Test (DST.NL). Hiermee komen we tot een eerste schatting van het risico op dyslexie.

Dyslexieverklaring
Goed om te weten: voor een dyslexieverklaring moet uw kind minimaal een halfjaar remedial teaching gehad hebben. Wilt u hier meer over weten, neem dan contact met ons op.

Meer weten?
Wilt u meer weten over dyslexie in het algemeen? Kijk dan eens op de volgende websites:

        • Balans (landelijke oudervereniging)
        • Woortblind (vereniging voor mensen met dyslexie).


Wilt u meer weten over de mogelijkheden bij Remedial Teaching Oss?
Neem dan contact met ons op, zodat we u er meer over kunnen vertellen.